Hovedside
  Camino Frances
  Planlægning
  Træning =>>>>
  Dagbog
  Links
  Diverse
 
Pilgrimsvandring - Camino Frances - træning

Vandresko og rygsæk er købt og nu skal jeg (vi) i gang med træningen her i området, og det var måske på sin plads at afprøve noget af hærvejen. For at piske mig selv lidt, vil jeg registrere mine ture her på siden og så få dårlig samvittighed, hvis jeg ikke er flittig nok.

Nu er det ikke hver gang der tages billeder, så lige til din egen hukommelse Johan, husk denne side med opgørelsen over km.
her

23. april 2011: Så er sidste lille træningstur forbi - næste tur bliver virkeligheden på Caminoen. Håber at det vil lykkes mig at gennemføre turen, og om muligt helt til Finisterre.

 

 

 

10. april 2011: I dag havde DVL arrangeret en tur til Lindum Skov, ca. 10 km. Det var det skønneste vejr med temperatur op på ca. 18°. Dejligt med et tempo der er til at holde ud. Jeg fik prøvet skoene igen og ikke mindst fik jeg prøvet min rygsæk, og det gik også ok, havde ikke så meget i den, men 5-6 kg var der vel. her

 

 

 

20. marts 2011: Efter at vi i går fik købt nye vandresko til Marianne, skulle disse testes på en lidt længere tur fra Frederiks til Teglmarken. Den var målt op på nettet til at være lige godt og vel 15 km, og jeg havde regnet med at skulle tjekke turen via min GPS, men den var ikke god i dag, så heldigvis havde DSB nogle gode km sten, som kunne regne afstanden ud fra os, så det blev fra km 31 i Frederiks til vores hjem km 46, så det kunne ikke passe bedre. Se et par ekstra billeder fra turen her

 

 

 

13. marts 2011: På en tur arrangeret af Dansk Vandrelaug i Viborg ved Karup kom vi op på den længste af vore træningsture, det blev til 17 km mere eller mindre i terræn. Det er flot, at man kan få lov at deltage i turene uden at være medlem - måske håber de på, at vi melder os ind, og ja - det gør vi nu nok. Se flere billeder fra dagen her

 

 

 

6. marts 2011: Det blev så vores længste træningstur til dato. 12 km rundt om de to Viborg søer - Sønder Sø og Nørre Sø i et tempo der var OK - 2½ time. En dejlig tur i det skønne vejr og gudskelov ikke så blæsende som i går. Må indrømme at mine hofter og ben ikke var så tilfredse efter turen, men et par timers pause og de er nok klar igen, og ja - alt er OK igen - kroppen, benene og fødderne virker igen optimalt.

 

 

 

5. marts 2011: Vi tog i dag ud på heden, hvor vi ville gå en lille tur. Det blev nu til 7 km, og det var virkelig blæsende. De sidste 2 km gik vi i strid modvind, og selv om det var plusgrader og smukt højt vejr med fuld sol ja, så var det skide koldt. Skal nu have testet mig selv i morgen med endnu en tur, har tænkt at jeg måske skulle prøve sandaler i morgen, da de lover solskin igen og mindre blæst.

 

 

 

4. marts 2011: Marianne tog en tur i svømmehallen og jeg og mine gamle ben besluttede os for at vandre en lille tur. Sidst havde jeg problemer med hælen, hvilket nok skyldtes at jeg ikke havde inliners sokker på, så det sørgede jeg for ikke at glemme i dag. Ja, efter 9 km var der ingen problemer med min hæl, men jeg føler mig ikke helt tilpas i disse løbe/travesko endnu, og jeg er fortsat usikker på, om jeg bliver tilfreds inden afgang til Caminoen. På søndag har de lovet rimeligt vejr med solskin og plusgrader, så der vil jeg teste mine "gamle" ECCO sandaler fra sidste år - dem plejer jeg at have det godt med. Mine nyindkøbte TEVA sandaler skal jeg også have testet, dem har jeg "vandret" noget i indendørs, men er ikke helt "varm" på disse sandaler, men de var jo lovprist på forum så de skal da have en chance.

 

 

 

 

 

 

 

25. februar 2011: I dag var jeg lige ude på en lille hurtig eftermiddagstur på godt 7 km. Det gik meget godt, ja mit højre vindueskiggerben var lidt utilfreds til en start, men var dog hurtigt med igen. Mine "vandresko" (som også er løbesko) volder mig stadig problemer, aner ikke om jeg når at blive tilfreds med disse Salomon sko, måske er de alligevel for store. Sidste år købte jeg et par "rigtige vandresko" fra Green Comfort, men det viste sig at de var alt for små, de passede mig så nogenlunde, hvilket vil sige at de var alt for små. Tæerne havde kontakt med snuden og mine fødder sov under trædepuden. Så indtil videre køber jeg mig fattig i noget jeg ikke kan gå i. Har udover vandreskoene også købt et par Teva sandaler som mange i forum har rost til uanede højder, og som om foråret ville være disses eneste fodtøj til vandreturen. Flere har dog også skrevet, det du finder behag ved i hverdagen skal du også bruge på turen.....! Hhm - jeg er meget glad for mine ECCO sandaler og har besluttet, at dem vil jeg under alle omstændigheder have med og så må vi se om det bliver 2 par sandaler og et par "vandresko" eller hvad jeg nu får råd til... - jeg må jo snart til at finde ud af, hvad mine fødder vil acceptere..... For fanden det burde da ikke være så svært...........

 

 

 

30. januar 2011: Efter en hyggelig lørdag aften med Dorte og Torben trængte vi i dag til af blive luftet godt igennem. Da det var en høj flot og klar dag ville vi ud og gå, hvor vi kunne nyde solen. Mod Bruunshåb var der ikke megen skygge, så det var et godt valg og herfra via papfabrikken over Sønder Mølle og så hjem - dejligt, dog med fortsatte småproblemer med min venstre hæl. Compeed plasteret skred lidt og kom faktisk til at gnave lidt.

 

 

 

23. januar 2011: Efter gårsdagens længste tur til dato måtte vi ud igen i dag. Pragtfuldt vejr, og selv om jeg havde en lille skade på venstre hæl, ja så kunne et lille plaster klare det og vi tog de 9 km til Hald Ege. Lidt glat var det i skov-strækningerne, men ikke værre end at vi holdt os på benene. Man bliver lidt høj af den megen motion - og da også lidt træt. 78 km siden jul, ja det er jeg godt tilfreds med. Jeg er da klar over, at når vi nærmer os marts/april skal jeg have fundet den rygsæk jeg skal have med og træne med den (med indhold) frem til afrejsen.

 

 

 

22. januar 2011: Det blev så træningens længste tur til dato. Det blev til 11 km fra Vejrumbro og til Teglmarken. En hyggelig tur hvor vi testede vore sko. Jeg havde netop fået mine Salomon sko hjem i størrelse 48, og ja de er så store at jeg kan få den berømte finger ned ved hælen, så der er plads til at foden kan udvide sig i den "eventuelle" varme der måtte være i Nordspanien til maj. Jeg fik desværre lidt hudafskrabning på hælen, men ikke værre end at det var ok at gå videre. Mødte nogle hundefolk på vejen, fik set en del gæs i engområdet og nusset en lille ruhåret gravhund. Så det blev vel godt 2 timers gang og 10 min. snak med folk - hyggelig træning.

 

 

 

9. januar 2011: I dag var det plus grader og det meste af isen var væk fra stierne så i fornuftig påklædning gik det mod Niels Bugges Hotel, det var meningen at vi ville gå 10 km i dag, så det var en passende rute. Da vi kom til Niels Bugges Hotel var der lys i restauranten, så vi forsøgte om vi kunne få en kop kaffe. Hotellet har lukket i vintermånederne men har søndag åben for brunch mellem 11 og 13 og da vi lige havde passeret 13 fik vi lov til at købe en kop kaffe - uhm dejligt. Ja det er jo nok ikke disse forhold jeg kan forvente hver 5 km på Caminoen J, men så klarer jeg mig nok endda - håber jeg!

 

 

 

2. januar 2011: Det er fortsat de små ture i nærområdet vi tager. I dag havde vi besluttet at gå rundt om Søndersø og måske også Nørresø, sidste var min idé, men det var nu godt at Marianne holdt fast i kun Søndersø, der var glat på stierne og man går lidt sært, når man også prøver at undgå at falde. Søen er frosset til, så den blev brugt til blandt andet skøjteløb og "isflyvning" som det ses på billedet her til højre og endvidere sad der 3 fiskere ude midt på søen. Det blev en tur på godt 7 km, og det var dejligt.

 

 

 

 

28. december 2010: Så kom vandreskoene på igen, og det blev endnu en meget lille tur ind til byen på 6 km. Det blev til lidt snusen i Mathiascentret uden der blev købt noget, vi troede der måske var udsalg, men nej. I stedet var vi inde på Café For enden af gaden og fik os en lille karrysuppe der smagte godt. Meget velsmagende og dejligt legeret med fløde og gode ingredienser. Det bliver nok ikke sidste gang vi skal prøve det. De skal have en chance for at servere os en 3-retters menu en dag. Spændende at se, hvad de kan præstere.

 

 

 

 

26. december 2010: Det er måske nok at overdrive at træningen til Caminoen et startet, men jeg fik da travestøvler på og vi kom da ud på de første 6 km. Det blev til et besøg på Brænderigården i Viborg, hvor der var udstilling af fotografen Per Morten Abrahamsen samt en udstilling "Tid - Sted - Rum" af unge elever ved Visuel HF i Viborg. Ja, vi fik da næsten en time til at gå i udstillingen, det var spændende og anderledes. Efter en varm kop kaffe gik det retur til Teglmarken - koldt var det minus 10°, men heldigvis var det vindstille.

 

 

 

 
 

 

 

 
     

Marianne Kau Schnack & Johan Schnack - 0707.dk