Hovedside
  Camino Frances
  Planlægning =>>>>
  Træning
  Dagbog
  Links
  Diverse
 
Pilgrimsvandring - Camino Frances - planlægning

Så er der købt billet til Barcelona med fly via København til tirsdag den 26. april 2011 kl. 9.25 og med ankomst til Barcelona 12.25. Der ser ud til at gå et tog til Pamplona ca. 15.30 med ankomst ca. 19.30 og så har jeg bestilt 2 overnatninger på et lille 2 stjernet Hotel Pamplona Plaza J. Forventer herefter at jeg den 28. april så starter ud på turen.

Jeg har nu læst at andre har kunnet klare sig med en silkelagenpose med tæppe over og helt droppet sovepose og ja det kunne være en løsning. Jeg tager nu soveposen med og må så se, hvordan det går.

Her en lille reklamesøjle over bøger, rygsæk, sko, sandaler, sovepose, sokker, t-shirts, trusser osv. jeg har købt
 

Sovepose - Ja, jeg må jo tilstå at jeg ikke har ligget i en sovepose siden jeg var indenfor militæret, så her var jeg meget usikker på, hvad jeg skulle købe. Den energiske unge pige i Friluftsland (og i øvrigt meget vidende) startede med at ville sælge mig en sovepose med dun til 2300 kr. Her slog fedterøven bremserne i og efter noget snak frem og tilbage blev det til denne "lette" fiberpose Marmot Axion 45 med en vægt på ca. 800 g og til en pris på kr. 899, og her må jeg igen konstatere, at fordi jeg er høj, så må jeg have en ekstra lang sovepose og det vejer også ekstra. Troede ikke at jeg kunne mase posen ned i den medfølgende transportpose, men det gik J

Har nu prøvet at tage den på, og hhm, jeg er ikke helt vild med at blive lukket inde, men det går forhåbentlig - ja, det skal gå. Har også købt et silkelagen til den nette pris på 499 kr.


Fodtøj, ja her er jeg virkelig kommet på en prøve. Jeg aner endnu ikke om jeg har fundet det rigtige fodtøj til turen - havde bestemt mig for at jeg ikke ville have vandrestøvler, men vandresko og har så købt et par Salomon. Har nu prøvet dem af på 50 km i alt, og efter dag 1 har de fungeret, men skal stadig testes.

Så er jeg i gang med at teste det 3. par vandresko - Ecco Ultra Terrain 1.1. med Gore Tex. Har lavet en aftale med butikken, at jeg kan afprøve dem inden døre og hvis ikke det er mig, så aflevere dem igen. Og nu tester jeg og håber og håber og håber og traver og traver rundt i stuen...
 


Falke vandresokker, tror de hedder TK2, har jeg også købt og må nok supplere med 2 par mere ligesom jeg også tror at de tynde indersokker jeg har købt også skal suppleres med 2 par mere. Jeg glæder mig til snart at få mine Teva sandaler hjem, og til dem tror jeg ikke jeg vil anvende sokker. Jeg har det bedst med at vandre i sandaler - tror jeg - men jeg skal have afprøvet dem først, og hvem ved måske ender jeg med at gå i mine Ecco sandaler - dem har jeg det godt i.

 


Endnu en luksus ting er indkøbt - et silkelagen til soveposen og det kostede ca. halvdelen af, hvad soveposen kostede - tjah, jeg bliver en dyr dreng at sende ud på Caminoen. Har dog læst beskrivelser om, at silkelagnet også kan have sin funktion i de eventuelt varme nætter, så soveposen kan undværes - måske. Prisen for dette silkelagen var 499 kr. - 100 kr. mere, fordi jeg jo har den længde jeg har J

 

 


Hvad T-shirts angår har jeg været noget i tvivl, har set på flere pakkelister, at man bør have kunststof, da de hurtigere transporterer sveden og hurtigt tørrer! I butikken overbeviste man mig om, at det skulle være Icebreaker merinould T-shirts. Dejlige at have på når solen bager og sveden springer! Tiden må så vise om ekspedienten havde ret - jeg har i hvert fald "investeret" i 3 stk. Kr. 399,- pr. stk.

 


I dag den 1. april har jeg været i JAFI i Viborg og købt 2 par af Fjällräven Sipora MT. Alle disse navne på produkterne, for mig ofte uforståelige, men de to par, som passede mig fint, er zip-off bukser med muligheder for at gøre dem til shorts og til knæbukser. De virker meget lækre (og det var prisen også - 1100 pr. par) så nu har jeg alle de større ting samlet og er snart klar til at tage af sted på Caminoen, hvis jeg da ellers får råd til selve turen J


Så har jeg fået købt en rygsæk! Her har jeg så købt en Osprey Kestrel 48 L til 1.249,00 kr., ja jeg ville have haft en "letvægtsrygsæk" Osprey Exos 58 til kr. 1.799,00, men den havde de ikke hjemme og jeg har så sparet kr. 550,00 som jeg nok finder ud af at bruge til noget andet til turen, selv om der skal så lidt som muligt i rygsækken, ja så er det der skal med som regel "kostbart". Denne model har også en indbygget "regnjakke" til rygsækken, så den skal jeg da ikke købe og finde ud af at opbevare. Glæder mig til at få prøvet rygsækken på ture i april.
 

 


Packsafe Metrosafe 200 kr. 449,00. - Det blev også til en lille skuldertaske som skulle være en anelse tyverisikret. Forsøg på at skære remmen over med en kniv forhindres af en indbygget stålwire. Jeg har dog ikke prøvet det af J Endvidere er der andre små finesser, der skulle hindre tyve i at få fingrene ned i lommerne og så må jeg også selv have øjnene åbne. Tror de værste steder er i lufthavne, toget, stationen og ikke så meget på Caminoen.

 


Haglöfs Jakke - Ja lidt på udsalg fik jeg da, denne jakke fik jeg for 1200 kr. - og som jeg ser priserne på nettet, ja så har jeg da sparet noget, om det så er sidste model er nok noget andet, men bare den fungerer. Der står den er vandtæt, det undrer mig, hvis den er, men det mener min kære hustru, så jeg vil afholde mig fra at tage en egentlig regnjakke med.

Glæder mig til at prøve jakken af, den virker lækker at have på, og så er den også let!

 

 


Jeg har bestilt disse sandaler på nettet - Teva Terra Fi 3. Aner ikke om det er de bedste, men grundet det jeg har læst på nettet om flere, der udelukkende har vandret i disse, ja så skal de prøves. Har haft et par på fødderne (der var for små) så jeg jeg bestilt hjem over nettet - den rigtige størrelse - håber jeg.....

 


Mikrofiber håndklæde, som er super let, hurtigtørrende og lavet i blød frotté. Håndklædet suger vandet væk uden at blive tungt og tørrer langt hurtigere end et bomuldshåndklæde. Ja, igen gælder det om at holde vægten så lav som muligt J
 


Boxer with fly - Icebreaker. Ja, så er jeg også ved at være klædt på inderst med 3 par boxer i merinould. Håber også at disse er lige så gode at have på som T-shirts fra samme firma. Der er ikke så meget jeg nu mangler til turen, dog har jeg endnu ikke fundet zip-off bukser, men i forretningerne siger de, at det varer ikke så længe før de har dem hjemme!!!


 


Håber at mit stabile, snart 3 år gamle kamera, Panasonic DMC-TZ5 kan klare turen og sikre mig nogle billeder fra turen. Med 2 stk. 8 GB kort skulle jeg kunne have 3400 billeder i en rimelig WEB kvalitet, og det tror jeg vil være mere end rigeligt. Ved godt at det vejer, men jeg kan ikke forestille mig ikke at skulle tage billeder J  

   

 

 

"Pilgrimsvejen til Santiago de Compostela" af Henrik Tarp var den første bog jeg købte og som jeg regner med at skulle have med på turen. Den minder i sin opbygning om Politikens bøger "Turen går til.....", men forskellen er blot at denne bog vejer 388 gram mod Politikens ca. 206 gram.

Det er så her at jeg undrer mig første gang, når jeg har for øje, at man taler så meget om at formindske vægten mest muligt. Her burde denne bog så have været på halvdelen af vægten på Politikens bøger, hvis der skulle være mening med galskaben. J Nå skidt pyt, den skal læses og nok med på turen, hvis ikke der kommer en letvægtsudgave.

"El Camino - en rejse for krop og sjæl" af Janne Dehn blev bestilt i går nat den 10.12.2010 (ja, jeg giver mig selv mange julegaver i år) efter jeg havde læst en rigtig god artikel af Janne Dehn i seneste udgave af "Pilgrimmen" nr. 19 - august 2010.

Artiklen var blandt andet præget af, at det er godt at rejse alene og så var den nok primært "set fra en kvindelig vinkel". Dog kunne jeg flere steder se, at det samme gjorde sig gældende for mændene, så jeg slugte artiklen og bestilte fluks bogen på nettet. Glæder mig til at få den hjem.

   

 

 

Prisen for returbillet til Barcelona kr. 1.325.

2. januar 2011: SAS havde tilbud på "billige" billetter hvis de blev købt inden 10. januar, så nu er det afgjort hvornår jeg skal af sted. Det bliver afgang til Barcelona den 26. april via København og returbillet er bestilt til ultimo juni - håber så jeg er kommet i mål i Santiago de Compostela. J 

27. marts 2011: Efter nogen tvivl om hvorfra Caminoen skulle starte er jeg kommet frem til, at det bliver fra Pamplona. Der er nu bestilt værelse på Hotel Pamplona Plaza, et lille 2 stjernet hotel og ikke så prangende som navnet kunne antyde. Da jeg forhåbentlig ankommer til Pamplona den 26. april kl. 19.45 har jeg bestilt 2 nætter på hotellet og håber så at jeg kan finde Caminoen den 28. april 2011. Prisen er i 2011 € 48 pr. døgn, men ifølge deres ikke opdaterede hjemmeside er prisen i 2009 € 70?? Jeg har en bekræftelse fra booking.com på prisen € 48, så det bliver spændende.
   

 

 
     

Marianne Kau Schnack & Johan Schnack - 0707.dk